Od 7 kwietnia WARS serwuje nowe menu. Pasażerowie pociągów PKP Intercity mogą korzystać z propozycji nowych potraw w wiosennej odsłonie WARS. Receptury i sposób przygotowania zostały opracowane przez szefa kuchni WARS - Piotra Zaborowskiego.

Od 7 kwietnia WARS serwuje nowe menu. Pasażerowie pociągów PKP Intercity mogą korzystać z propozycji nowych potraw w wiosennej odsłonie WARS. Receptury i sposób przygotowania zostały opracowane przez szefa kuchni WARS - Piotra Zaborowskiego.


- Menu WARS to z jednej strony tradycyjne potrawy, a z drugiej kilka nowych kulinarnych pomysłów. W menu pojawią się m.in. polędwiczki z dorsza. Mamy nadzieję, że to smaczne danie stanie się inspiracją do zmian naszego domowego menu – mówi Piotr Zaborowski, szef kuchni WARS.


W karcie dostępnej w wagonach restauracyjnych miłośnicy ryb mogą spróbować smażonych polędwiczek z dorsza, serwowanych z miksem sałat. W ofercie wagonów barowych pojawi się między innymi granola z jogurtem i świeżymi, sezonowymi owocami oraz lekka sałata grecka. W odświeżonym menu nie zabraknie klasyki, dań tradycyjnej kuchni polskiej, m.in. kotleta schabowego czy popularnej jajecznicy. Na deser klienci mogą zamówić nowy deser czekoladowy oraz wypić kawę przyrządzaną z ekspresu.


Nowe potrawy w menu WARS zostały starannie przygotowane, przy zachowaniu zasad zdrowego żywienia a ich podstawą są świeże i naturalne składniki. Wszystkie surowce, z których WARS przygotowuje dania, pochodzą od znanych i sprawdzonych na rynku producentów oraz dostawców.