Doświadczenie w pracy w gastronomi i obsłudze klienta, zaangażowanie, pozytywne nastawienie i komunikatywność to tylko niektóre wymagania, które będą musieli spełnić kandydaci ubiegający się o pracę w spółce WARS.

Doświadczenie w pracy w gastronomi i obsłudze klienta, zaangażowanie, pozytywne nastawienie i komunikatywność to tylko niektóre wymagania, które będą musieli spełnić kandydaci ubiegający się o pracę w spółce WARS. Obecnie firma rozpoczęła rekrutację pracowników na stanowiska kierownika lokalu, kierownika zmiany oraz pracownika obsługi klienta do sieci lokali stacjonarnych WARS Express na terenie całej Polski oraz stewardów do obsługi mini-barów w pociągach.

WARS planuje inwestycje zarówno w usługi świadczone w pociągach, jak i w rozwój stacjonarnych barów. Dlatego firma rozpoczęła rekrutację pracowników do sieci gastronomi lokali stacjonarnych WARS Express oraz mini-barów w pociągach.

Planujemy wzrost przychodów spółki z różnych rodzajów działalności. Jedną z nich jest rozwój sieci gastronomii stacjonarnej pod marką WARS Express na dworcach. Obecnie działają cztery bary na dworcach: Warszawa Centralna, Warszawa Wschodnia, Kraków Główny i Radom Główny. Chcemy, aby w ciągu najbliższych trzech lat rozwinąć sieć tak, aby liczyła do dwudziestu punktów gastronomicznych – mówi Paweł Dudek, Prezes Zarządu WARS S.A.

Spółka planuje także rozwój usługi mini-barów, czyli sprzedaż obwoźną napojów i drobnych przekąsek prowadzoną przez stewardów w pociągach Twoich Linii Kolejowych (TLK), w których nie ma możliwości podłączenia wagonów restauracyjnych czy barowych. Jak zapowiada Prezes Zarządu WARS, Paweł Dudek, do końca roku 2014 r. obsługa mini-barów będzie obejmować blisko 80 proc. pociągów TLK, a w 2015 roku pozostałe 20 proc.

Do udziału w rekrutacji mogą przystąpić wszyscy, którzy spełniają wymagania zamieszczone w ogłoszeniach rekrutacyjnych. Proces przyjmowania zgłoszeń już się rozpoczął. Rozmowy rekrutacyjne będą prowadzone od czerwca, a nowi współpracownicy dołączą do zespołu już w lipcu.

***
WARS S.A. to firma usługowa istniejąca na rynku przewozów pasażerskich od ponad 65 lat i dysponująca marką o niemalże 100 proc. rozpoznawalności w Polsce.

Obecnie firma obsługuje:
- 61 wagonów gastronomicznych, w tym 15 restauracyjnych i 46 barowych,
- 79 wagonów sypialnych,
- 55 wagonów z miejscami do leżenia (kuszet).

Właścicielem wagonów, w których WARS S.A. prowadzi obsługę podróżnych jest PKP Intercity S.A. WARS S.A. aktualnie zatrudnia około 450 osób, w tym znaczna część (56%) to stewardzi obsługujący podróżnych w wagonach sypialnych i z miejscami do leżenia. Usługi gastronomiczne realizowane są w systemie franczyzowym według ściśle określonych standardów WARS S.A. Obecnie pracę usługową wykonuje około 80-ciu mikroprzedsiębiorstw.

Obok podstawowych obszarów działalności WARS S.A. w swojej ofercie posiada:
•    automaty vendingowe w pociągach Kolei Śląskich
•    lokale gastronomi stacjonarnej - WARS Express ( sieć barów w lokalizacjach położonych na dworcach kolejowych.

WARS S.A. jest także członkiem International Rail Catering Group (IRCG) - niezależnej organizacji zrzeszającej podmioty, aktywnie działające na rzecz rozwoju cateringu i usług hotelowych dla transportu kolejowego, w różnych krajach świata.