15 lutego br. na nowym dworcu w Krakowie został otwarty trzeci lokal WARS Express.

15 lutego br. na nowym dworcu w Krakowie został otwarty trzeci lokal WARS Express. Czwarty, na dworcu w Radomiu, będzie dostępny od 22 lutego. Oferta ma przyciągać klientów nie tylko z pociągów.

Zarówno w wagonach gastronomicznych, jak i w lokalach WARS Express nasze potrawy przygotowywane są na miejscu ze świeżych składników. Zapraszamy podróżnych na zdrowe i wartościowe posiłki, serwowane szybko i w przystępnych cenach” - podkreśla Paweł Dudek, Prezes Zarządu WARS S.A.

W ofercie WARS Express, prócz takich dań jak jajecznica, żurek czy piada, które dobrze znają pasażerowie pociągów, są również ulubione przekąski, np. grillowane kanapki oraz świeże soki wyciskane z warzyw i owoców. Lokale wyróżnia zarówno jakość oferowanych produktów, jak i dogodne, dostosowanie do rozkładu jazdy pociągów, godziny otwarcia.

Pierwszy lokal WARS Express został otwarty na dworcu Warszawa Wschodnia w styczniu 2013 roku. Planowana sieć lokali gastronomicznych obejmie swoim zasięgiem całe terytorium Polski – 25 największych i najważniejszych dworców kolejowych w Polsce. Pierwsze lokale są zarządzane przez pracowników spółki, kolejne będą prowadzone na zasadzie franczyzy.

W budowaniu kompleksowego systemu sieci WARS Express, WARS S.A. korzysta ze sprawdzonych, unikalnych kompetencji, stosowanych w wagonach gastronomicznych w ramach NLO (Nowa Linia Obsługi).

***

WARS S.A. to firma usługowa istniejąca na rynku przewozów pasażerskich od 65 lat.

WARS S.A. obsługuje:
- 61 wagonów gastronomicznych, w tym 15 restauracyjnych i 46 barowych,
- 79 wagonów sypialnych,
- 55 wagonów z miejscami do leżenia (kuszet).
Właścicielem wagonów, w których WARS S.A. prowadzi obsługę podróżnych, jest PKP Intercity S.A.